Преглед на OLED модела на Nintendo Switch – усеща се като нещо повече от играчка

Когато Nintendo Switch OLED беше обявен за първи път , той беше посрещнат с широко разпространено объркване от общността на игрите. Не изглеждаше, че ще предложи много повече от оригиналната, четиригодишна конзола. Освен това, слуховете за така наречения 4K Switch Pro, които се разпространяваха преди обявяването, отнеха вятъра от платната на Nintendo. Но въпреки че може да не е точно това, на което феновете са се надявали, това все пак е страхотно ръчно устройство, дори ако може да не си струва надграждането, ако вече притежавате Switch.
Освен екрана, Nintendo промени няколко неща за OLED Switch и първото нещо, което ще забележите, е теглото. Nintendo Switch OLED е много по-тежък от оригинала, благодарение главно на металната задна плоча зад екрана. Въпреки че в никакъв случай не е неудобно тежък, той може да умори по-младите ръце, ако го държат без опора. Но с гладкия, хладен метал и допълнителното тегло идва усещането, че сега си играете с нещо, което е повече от играчка. Не ме разбирайте погрешно, мисля, че всички конзоли, особено конзолите на Nintendo, са наистина забавни играчки, но тази се усеща малко по-различно в ръка. Чувства се по-възрастен. Новите бели Joy-Con (ако ги вземете) също добавят известна зрялост към дизайна.
 • Продукт
 • Снимки
 • ПРОИЗВОДИТЕЛ: Nintendo
 • МОДЕЛ: SWITCH CONSOLE OLED WH G/R
 • ГАРАНЦИЯ: 24 месеца
 • ТИП КОНЗОЛА: …
  Добави в любимиДобавено в списъка с желанияПремахнат от списъка с желания 0
  Добави за сравнение

Поради това допълнително тегло, Nintendo Switch OLED има и подобрена стойка. Вече няма да се притеснявате, че теглото на конзолата или едно побутване може да щракне нещото наполовина и удобно да настроите вашия Switch в настолен режим с лекота. Това е малко докосване, но очаквам, че веднага ще бъде добре дошло сред играчите, които искат опцията без присъщия страх.

Nintendo Switch OLED също се предлага с 64GB памет, което е добър старт и включва опция за добавяне на SD карти за допълнително разширяване на капацитета. Заедно с това са подобрените високоговорители, които могат да се използват в ръчен и настолен режим. Веднага ще разпознаете, че са много по-силни от оригиналите, което е страхотно, ако играете в шумна среда, но също така предлагат и по-голям диапазон на дълбочина на тона (подобно на екрана, заклевам се, че съм получавам също). Играх десетки игри на Switch, стари и нови, когато преглеждах OLED модела и се оказах толкова пленен от саундтраците, колкото и от визуалните ефекти, което е нещо, което не очаквах в игрите, които съм играл преди.

Nintendo Switch OLED включва нова (бяла) докинг станция за свързване към вашия телевизор, но няма много добавено към това, тъй като това е ясно предназначено за ръчни геймъри. Въпреки това вече има LAN порт в докинг станцията, за да улесни синхронизирането на множество превключватели, което е полезно, ако се опитвате да организирате парти.

Би било хубаво да видя няколко надстройки под капака с тази нова конзола. Нещо, което да намали времето за зареждане, щеше да помогне много, например. И въпреки че екранът е фантастичен, трудно е да се каже дали си струва ъпгрейд за хора, които вече притежават Switch. С пускането на Nintendo Switch OLED, Nintendo прави изявление, че няма да се оттегли от конзолата в скоро време и новата технология означава, че разработчиците могат да добавят малко повече сос към своя арт дизайн на Switch. Това, което следва на Switch, може да ви накара да погледнете в OLED екран, особено с неотдавнашното приемане на поточно предаване в облак на по-големи игри като Dying Light 2и Marvel’s Guardians of the Galaxy. Но въпреки целия си блясък и подобрения, наличните в момента игри не изискват този нов хардуер, за да се играе и обича.

Дали ще надстроите до Nintendo Switch OLED зависи от вас. OLED моделът е най-добрата версия, за да се насладите на игрите на конзолата, ако досега не сте се сдобивали с Switch. Това е фантастичен екран, който подобрява всичко, което Nintendo иска да направи с художествена посока и стил. Неговата нова стойка и метално усещане го карат да се чувства ценен. Но ако вече притежавате Switch, зависи от вас дали преиграването на игрите, които притежавате, на по-добър екран си заслужава.

aleks
Cybernetic.bg
Logo
Сравни елементите
 • Общо (0)
Сравни
0
Количка